Arvostelussa Tinder

Mobiilisen seuranhakusovelluksen, Tinderin saavutettua myös kylmän pohjolamme alkoi seuranhaku muuttua. Entisten treffipalstojen sijaan voit löytää seuraa helposti, pelkän facebook-profiilisi avulla. Yksinkertaisesti lataat vain tinderin, liität siihen facebook-tunnuksesi ja seuranhakusi voi alkaa. Väistämättä huomaan tinderiä usein käytettävän bussissa, metrossa ja jopa työpaikallani kahvitauoilla. Mystisin kysymys lieneekin – mitä ihmiset tinderistä hakevat. Elämänkumppania, seurustelukaveria vaiko sitä itseään – seksiseuraa?

Tinderin tarjontaa selatessa voi aika helposti lokeroida ihmisiä eri profiileihin. Toivottavasti kukaan nainen ei tätä artikkelia lukiessa loukkaannu, mutta on selkeästi havaittavissa monen (naisen) mittailevan vain omaa markkina-arvoaan nk. ”matchien” määrässä. Tällainen ”match” syntyy kun kaksi ihmistä ovat tykänneet molemmat toistensa profiileista. Tarpeeksi epäselvää, eikö?. Suoritimme kylmän ihmiskokeen ylläpidossa vaikuttavan adoniksen avulla, olkoon hän nimeltänsä vaikkapa Kalle.

Kalle oli kyllä kuullut tinderistä, mutta machomaisen olemuksensa takia koki, ettei tarvitse moista mobiilisovellusta – seuraa kun löytyi helposti muutenkin. Useiden suostuttelujen jälkeen saimme sovittua, että Kalle käyttäisi tinderiä viikon ajan ja lopuksi raportoisi havainnoistaan. Halusimme tietää, mitä ihmiset oikeasti tinderistä hakevat.
Kalle sai viikon seurantajakson aikana vajaa kaksisataa matchia, eli paria. Näistä noin parinkymmenen kanssa Kalle avasi keskustelun. Muutama yksilö totesi heti alkuunsa, ettei ole kiinnostunut pelkästä seksiseurasta, vaan etsi jotain vakavempaa. Loppujen kanssa Kalle pääsi keskustelemaan enemmän tai vähemmän. Keskustelujen aikana suoria kahvittelupyyntöjä tuli viitisen kappaletta. Nämä kahvittelut olisi suoritettu siis kahvilassa. Nyt, arvon lukija, pääsemme siihen asiaan. Seksiseura olisi kelvannut yli kymmenelle naiselle. Etenivätkö asiat – sitä ei tarinamme päähenkilö suostunut kertomaan…

Lyhyt tiivistelmä lienee siis paikallaan tästäkin episodista. Artikkelin mieslukijoita varmasti kiinnostaa hyvin paljon se, saako tinderistä nyt sitä seksiseuraa. Vastauksemme on hiihtäjämäisen rehellinen, ehkä. Tinderin ideana on arvioida tarjottuja kandidaatteja pelkästään ulkonäön perusteella. Hyvin harva on vaivautunut kirjoittamaan esittelyä itsestään. Kuten koe-eläimemme Kallen tapauksessa, muutama nainen oli suoraan kirjoittanut jo kuvaukseensa, ettei ollut seksiseuran perässä. Tästä voinee vetää myös jonkinlaisen johtopäätöksen siitä, minkälaisena sovelluksena tinder nähdään. Aiheesta voisi kirjoitella vaikka viitisen sivua, muttemme koe siihen aihetta. Jokainen vapaasti kokeilkoon Tinderiä.

Tinderin saa Android, iOS sekä Windows käyttöjärjestelmällä varustettuihin puhelimiin niiden omista sovelluskaupoista.