Havaintoja Tinderistä

Reilu kuukausi sitten kirjoitimme suurta suosiota nauttivasta mobiilisovelluksesta nimeltään Tinder. Kieltämättä kyseinen sovellus on äärimmäisen koukuttava. Nykyjään päivittäisen Iltalehtien & Facebookin katselun lisäksi aina pitää käydä myös Tinderissä katsomassa, josko olisi tullut uusia pareja (matcheista voidaan nykyisellään käyttää nimi pari???)

Valikoimaa tuntuu olevan enemmän kuin riittämiin, jos sattuu asumaan yhtään isommalla paikkakunnalla. Pienempien kaupunkien tarjonnasta en oikein osaa sanoa mitään, mutta uskoisin että uteliaita riittää. Ahkeran Tinderin käyttämisen jälkeen on syntynyt muutamia ajatuksia, jotka halusin kirjoittaa ylös ja mikäs sen parempi paikka onkaan, kuin internet. Kirjoitukseni saattaa joku jopa tulkita ”katkeran valitukseksi”. Ihan miten vaan.

Internettiä selatessa innostuin tutkiskelemaan Tinderiä ja sen ideaa hieman tarkemmin, oliko se muka niin uniikki, vai oliko joskus jotain samantapaista kenties jo ollut. Olihan sitä. Pieni tutkimus osoitti sen, että ainakin joskus Facebookkiin on ollut saatavilla jonkinlainen sovellus, jossa olet voinut ruksia kaverilistalta kaikki ne, joiden kanssa haluaisit mennä sänkyyn. Jos joku kavereistasi käyttää myös samaa sovellusta ja vastavuoroisesti valitsee sinut, teistä tulee samanlainen pari kuin Tinderissä. Tämä sovellus ei tietääkseni koskaan kuitenkaan syystä taikka toisesta vedonnut Suomalaisiin niin, että siitä olisi tullut jonkinlainen ”hitti”

Kuultuani Tinderistä ensimmäisiä kertoja, en olisi koskaan uskonut, että se saavuttaisi näin suurta suosiota myös kotimaassamme. Nettideittailtuhan täällä on jo iät ajat ja tavallaan myös seksiseuran löytämiseen oli ihan oma sivustonsa. Ehkä edellämainitut eivät ole mitenkään ”coolia” että niistä kehtaisi puhua julkisesti. Ei kukaan haluaisi myöntää löytäneensä aviopuolisoaan nettitreffeiltä – vai haluaako?

Mitä Tinderistä sitten oikeasti voi löytää? Tämä lienee kysymys, johon ei koskaan saada täysin suoraa vastausta. Pelkän kuvauksen perusteella osaa ei kiinnosta seksiseura ollenkaan, kun taas toinen on ”pelkästään kattelemassa :pppp”. Tilanteessa, jossa muutat vieraalle paikkakunnalle vaikkapa opiskelupaikan tai töiden perässä, voisi Tinder olla hyvä apu uusien kavereiden etsimisessä.

Yksi kirjoittamaton asia kuitenkin tuntuu pätevän aina – miehen on tehtävä aloite. Missään tapauksessa, ei siis vaikka kuinka siltä tuntuisi, nainen ei saa laittaa sitä ensimmäistä viestiä. Tähän rakoon on jo joku hauska ihminen keksinyt Tinderiä vastaavan sovelluksen, jossa parin muodostamisen jälkeen ainoastaan nainen voi lähettää ensimmäisen viestin. Toki, viisaimmat tätä artikkelia lukevat voivat vain arvailla miten siinä tulee käymään…