Seuranhaun historiaa

Seuranhaku yleisesti on muuttunut todella paljon viimeisen viiden vuoden aikana, puhumattakaan esimerkiksi. kymmenestä vuodesta. Aikaisemmin seuraa haettiin lähinnä paikallislehtien seuranhakupalstoilla, teksti-tv:n ”takasivujen” ja erilaisten livechattien. välityksellä. Kun internet alkoi yleistymään, muuttui samalla myös seuranhaku aivan totaalisesti. Aiemmin mainittujen tapojen päälle tulivat erilaiset seuranhakupalstat. Näistä muinaisista jäänteistä jäljellä ovat enää satunnaiset, lähinnä vanhempien ihmisten seuranhakuilmoitukset lehdissä.

Ensimmäiset seuranhakupalstat olivat todella yksinkertaisia ja niissä keskityttiin lähinnä uusien, mielenkiintoisten ihmisten tapaamiseen. Uusi ja suuri mullistus muihin, vanhoihin menetelmiin verrattuna oli kuva. Aikaisemmin kuvan vaihtaminen oli käytännössä mahdotonta, mutta nyt pääsit näkemään suoraan millaisen ihmisen kanssa keskustelit. Kuvallisuuden myötä alettiin kritisoimaan ihmisten pinnallisuutta, kun nyt seuraa etsittiin ensimmäisenä miellyttävimmän profiilin perusteella. Joidenkin mielestä suurinta ja pahinta pinnallisuutta edustavat uudet, nuorten aikuisten suosimat deittisovellukset kuten Tinder ja HotOrNot. Kritisoijat unohtavat kuitenkin sen tosiseikan, että käytännössä kaikkialla maailmassa kautta aikojen ihmiset ovat etsineet rinnalleen heitä miellyttäviä ihmisiä.

Voimme vain mielenkiinnolla odottaa ja jännittää sitä, miten seuranhaku tulee kehittymään tulevaisuudessa. Jotain uutta tulee markkinoille jatkuvasti, esimerkiksi. sovellus, joka näyttää lähelläsi olleet sovelluksen käyttäjät ja heidän kasvonsa, aivan kuten Tinder. Mikäli aikaisemmin vastaan tulleen ihmisen kasvot miellyttivät molemmin puolin, syntyi ns. match. Mobiilisovellukset tuskin vielä syrjäyttävät nykyisiä seurapalstoja. Positiivisia uudistuksia on näkynyt myös verkon puolella, kun markkinoille on tullut entistä spesifisempiä sivustoja vaikkapa vain korkeasti koulutetuille. Yksi asia on kuitenkin täysin varmaa – kritiikkiä pinnallisuudesta tulee aina.

Jos tavanomaisen treffiseuran haku kuulostaa liian tylsältä ja haluat elämääsi hieman uutta vipinää tai jopa ilmaista seksiseuraa, kannattaa selata sivuamme lisää.